Løten kommune deler årlig ut to kommunale priser; Løten kommunes kulturpris og Løten kommunes ildsjelpris. 

  • «Løten kommunes kulturpris – Edvards palett» er en utmerkelse som tildeles utøvende aktører, enkeltpersoner eller grupper, som i kraft av sitt virke og sin aktivitet skaper positiv oppmerksomhet og bevissthet omkring kulturlivet i Løten.
  • «Løten kommunes ildsjelpris – Olines virke» er en takk og anerkjennelse for den eller de som har vist engasjement og innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag og foreninger i Løten. 

Send inn ditt forslag til kulturprisen - Edvards palett her

Send inn ditt forslag til ildsjelprisen - Olines virke her

Fristen for å foreslå kandidater er 1. oktober, og det er driftsutvalget med ordfører som avgjør hvem som får prisene. De to heldige vinnerne får 12 000 kroner hver, sammen med et diplom undertegnet av ordføreren. 

- Det er så mange flinke kulturpersonligheter i Løten, og vi håper på mange gode forslag til hvem som bør få kulturprisen i år, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen. 

Når det gjelder ildsjelprisen oppfordrer hun folk til å tenke både bredt og kreativt. 
- Hvem kjenner du som ofrer mye av egen tid for at andre skal ha det bra? Hvem fortjener litt heder og ære? Dugnadsånden i Løten er stor – og det finnes så mange dedikerte ildsjelder her som hver enste dag gjør en ekstra innsats for fellesskapet. Vi håper derfor at mange registrer sine forslag til kandidater.  

I fjor var det Ted M. Granlund som fikk kulturprisen og Klas Erik Lindstad som mottok ildsjelprisen. Granlund fikk prisen for sin innsats innen lyrikk, mens Lindstad mottok prisen for sin innsats for Løiten Skytterlag gjennom 50 år.