Sliter du med å få endene til å møtes? Har du ikke råd til mat? Ifølge Innlandsstatistikk bor ca. 11 % av Løtens befolkning i en husholdning med lavinntekt. Tallet har vært stabilt de siste årene. I høst ble Matutdeling i Løten opprettet med støtte fra Løten kommune og de ønsker å hjelpe de som ikke har råd til mat.

- Det finnes også veldige mange har inntekt over fattigdomsgrensa, men som sliter, og som har ikke rett på noe tilskudd. Det er mange ting som påvirker nå, med høye priser og renter. Det er disse vi vil nå fram til. Tilbudet er rettet mot de som bor i Løten, men vi spør ikke hvor de kommer fra når de kommer hit, sier Bjørg Busterud, en av de frivillige på Matutdelinga.

Første dag med matutdeling var onsdag 17. januar og da var ca. 50 personer innom. 

- Vi hadde gjort i stand 25 poser før vi åpnet, men de ble borte allerede den første halvtimen, sier Bjørg. 

to damer i gule vester som pakker matposer

Medlem i Matsentralen

Matutdelingen i Løten er medlem i Matsentralen Innlandet. Det betyr at de kan dra dit og hente mat som de kan dele ut. I tillegg har Kiwi Meierigården stilt opp med varer. 

- Vi rører ikke 50%-hylla på butikken, for folk skal kunne kjøpe maten sin selv, men det som ikke blir solgt der får vi, forklarer Bjørg.

Foreninga har fått noen pengegaver og disse bruker de til å kjøpe inn matvarer som mangler. 

- Vi får mye frukt, grønt, yoghurt og brødprodukter, men vi mangler middager, pålegg og tørrvarer. Det kjøper vi inn for de midlene vi har. 

Ved oppstarten av foreninga i august meldte 25 personer seg som frivillige og etter jul kom det til flere, så nå er de en gjeng på ca. 35 personer som skal drifte tilbudet.

Matutdeling i Løten har åpent hver onsdag kl. 14.00-16.00 i Meierivegen 2, på baksiden av gamle VI-TO, nå KK Frisør og Skjønnhet. Matutdelinga vil være stengt i påsken, jula og en måned på sommeren.