Rett sør for Løiten Brænderi og Løten mølle skal EM3 Eiendom AS bygge 20 selveierleiligheter fordelt på tre bygg. Gravearbeidene til det første bygget, som er en åttemannsbolig, er så vidt i gang. Det er M. Dobloug som gjennomfører grunnarbeidene. I vårsola møter vi Oliver Øverby, den 21 år gamle løtensokningen som begynte i ny jobb hos Green Mountain for tre dager siden og som nå gleder seg til å kunne flytte inn i Brenneribakken til sommeren. 

- Dette er en veldig god mulighet for folk i min alder, smiler Oliver.

Leilighetene er mulig å kjøpe med Husbankfinansiering, noe som er ganske uvanlig.

- Det har mye å si for folk i alle aldre, men spesielt for de i startgropa, sier eiendomsmegler Torgrim Kleppe Hagen i Krogsveen.

God pris i et prosjekt som blir gjennomført

De 20 selveierleilightene ligger i prisrommet 1,7-3,2 millioner kroner, er 35 til 78 kvadratmeter store og har to til fire rom.

- Det har vært veldig god interesse og mange navn i saken. Det er jo billige leiligheter. Du finner faktisk ikke en leilighet i området som er like billig, og i alle fall ikke selveier, sier eiendomsmegler Cathrin Nyhus Steen.

For Oliver, som har jobbet i Oslo til nå, var det jobben på Green Mountain som trakk han tilbake til Løten.

- Den er i det fagfeltet jeg ønsker å jobbe videre i. Jeg hadde en datasenterstilling i Oslo, men å jobbe her kom med ganske mange fordeler i forhold til å jobbe i Oslo, sier unggutten, som har venner, kjæreste og familie her.

Han liker å bo på bygda og det er ikke til å stikke under en stol at han får mer for pengene her enn i Oslo.

- Det er ganske greit å komme seg tilbake til bygda, smiler han.

mann og dame foran skilt i sola

Nå er grunnarbeidene i gang og så fort husene skal settes opp tar det ikke lang tid før de er innflytningsklare.

- Vi har stor troa på prosjektet, mye på grunn av prisen. Det er ikke så mye konkurranse rundt omkring nå fordi mange prosjekter skrinlegges og blir ikke noe av. Her blir det noe av, sier Cathrin og legger til:

- Det er perfekt med lav pris og små leiligjeter som man kan ha råd til alene. Det er jo ingen hemnligjet at det kan være vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet alene.

Les mer om boligene her