Hensikten er å bruke den i undervisning for studentene. De skal blant annet lære om måltidsplanlegging, matlaging og utfordringer rundt mat og måltider hos eldre.

- Jeg stiller opp på dette fordi det er nettopp dette jeg og mine ansatte brenner for: det å levere ut god og næringsrik mat til beboerne på huset og ut i kommunen. Det å servere et gyllent måltid, sier Solli Bakke.

Helhetstenking

Måltidet begynner allerede når menyen planlegges. Maten skal tilfredsstille ernæringsmessige kvalitetskrav og det skal tilbys attraktive måltider. Det lille ekstra. Et felles mål er at pasientene/beboerne skal få dekke sitt grunnleggende behov for energi og næringsstoffer. At det skal være rett mat til rett pasient til rett tid. Måltidet som serveres skal bidra til helse og trivsel, som igjen vil forebygge underernæring hos eldre. Mat er medisin, mener kjøkkensjefen.

Hun understreker at det er veldig viktig å ha en god dialog med avdelingene på huset. Det er jo pleiepersonalet som serverer måltidene og det mener Solli Bakke gjøres veldig bra. I tillegg er det de frivillige og hjemmesykepleien som kjører ut varm middag hver dag, året rundt, til hjemmeboende.

-Dette er gull verdt. De gjør en fantastisk jobb, smiler Solli Bakke.

På Løten helsetun produseres middag etter kok/server-prinsippet. Det vil si at de leverer varm middag ut til sine brukere/kunder hver dag.

-Jeg brenner for produsering av mat på denne måten. Mine kokker får bruke sin kunnskap og kvalitet på å lage god mat. De legger sin sjel i maten de lager og vi har et veldig godt arbeidsmiljø. Da må jo maten bare bli helt perfekt. Som kjøkkensjef er jeg veldig stolt av mine ansatte. De gjør en fantastisk jobb, avslutter Solli Bakke.

Leve hele livet-konferansen

Arbeidet med innsatsområdet "Mat og måltider" er en del av Leve hele livet-reformen. 16.november kl. 09.00 -13.00 er det Leve hele livet-konferansen og denne vises på storskjerm i kantina på Løten helsetun. Det er mulig å se hele konferansen eller komme innom hvis det er spesielle punkter i programmet som interesserer spesielt. 

Leve hele livet-konferansen