Mer energisk og energirik formidling om ytterpunktene klaging og takknemlighet skal man lete lenge etter. Humoristen Freddy Kjensmo skapte masse latter da han inntok Løten kino på årets Medarbeiderdag i Løten kommune. Han fortalte lettbeint, men også med en undertone av alvor, om hvordan vi nordmenn, som egentlig har det ganske bra, klager over de minste ting. Han beskrev enkle hverdagsting på en artig måte og kunne innrømme at det var lett å bli irritert, men at hans nøkkel er takknemlighet. 

- Har du med deg et positivt syn på livet så blir du rausere, sa han. 

I fellesskap skrev vi ei takknemlighetsliste og han oppfordret alle til å gjøre det.

- Det kan være lurt å stoppe opp i løpet av dagen og sjekke perspektivet sitt, var ett av hans hete tips. 

Mann som skriver på flipover'

Skape fellesskapsfølelse

Medarbeiderdagen er et ledd i å skape fellesskap i Løten kommune. Medarbeiderdag og medarbeideruke blir arrangert annethvert år. I Løten kommune er det 466, 45 årsverk og ca. 600 ansatte.

- Medarbeiderne er den viktigste ressursen vi har i en kommune. Dette er gullbeholdningen sin dag, sier ordfører Marte Larsen Tønseth.

Kommunedirektør Frank Hauge håper at dagen ga de ansatte påfyll og et styrket fellesskap.

- Vi er alle sammen Løten kommune. Fellesskapet er gull verdt når vi skal løse oppgavene vi står ovenfor hver dag. I et tannhjul er alle tennene like viktig. Jeg vil takke dere for den innsatsen dere legger ned for kommunen hver dag, sa han til de ansatte. 

HR og kommunikasjonsavdelingen stod for gjennomføringen av dagen. 

- Vi ønsker å vise at vi setter pris på de ansatte og gi de påfyll vi synes de fortjener, sier HR-rådgiver Kari Imsgard. 

Hun mener det er viktig å komme sammen og ha det hyggelig for å bygge fellesskapsfølelse, spesielt etter pandemien. Mat og måltid er en viktig del av fellesskapet og de ansatte fikk servert burger og pølse fra Bakken Øvre Gårdsmat før programmet åpnet med Filip Ludwig, elev ved Løten kulturskole, på flygel. Han spilte både Chopin og Beethoven før Freddy slapp til. 

Ung gutt som spiller flygel på ei scene

3 medarbeidere på Medarbeiderdagen

Vi tok en prat med tre medarbeidere i Løten kommune om hvordan de synes det er å jobbe i kommunen vår. Dette var spørsmålene:

1. Hva er det beste med å jobbe i Løten kommune?
2. Hvor lenge har du jobbet her?
3. Kan du fortelle noe morsomt fra jobben?

Her er svarene:

Hanne Mette Walhovd Paulsen, kulturrådgiver

Smilende dame med blondt hår

1. Det beste med å jobbe i Løten kommune er at det er lov å tenke kreativt og at jeg opplever arbeidsgiver som fremoverlent og åpen for innspill og ideer. Det er fine kollegaer og hyggelig å være på jobb. Spennende arbeidsoppgaver. Jeg var spent da jeg gikk fra det private til det kommunale, men jeg opplevde det som positivt. Jeg jobber med flinke folk.
2. Jeg har jobbet her i fire år til høsten
3. Jeg synes det er veldig morsomt at løtensokingene møter opp på det vi arrangerer. Vi legger ned mye arbeid, så vi setter pris på at folk møter opp!

Ole Gjermund Rønes, økonomirådgiver

Mann med skjegg

1. Det er en oversiktlig organisasjon med korte avstander beslutningsmessig
2. Snart ett år
3. En dag jeg satt på kontoret så jeg ut av vinudet og der var det en hønsehauk som tok en kaie.

Sari Sri Sariyati, kjøkkenet på Løten helsetun

Dame med kort hår og rosa jakke sittende i stol

1. Sjefen. Hvis det er en bra sjef så blir alle bra.
2. Nesten to år
3. Det er morsomt hver dag. Alltid noe nytt og noe å le av. Jeg har gode kollegaer.