19. oktober kunne Hamar og Hedemarken turistforening (HHT) juble for at serveringshytta på Målia var koblet til strøm. I løpet av høsten hadde det blitt gravd ned en 2,8 kilometer lang høyspentkabel langs Ruskåsvegen. Nå går serveringshytta inn i en ny tidsalder med mulighet for å ha en fryser stappfull med de populære Måliabollene, bakt av Løten bakeri. 

Søndag 15. januar markeres denne begivenheten med feiring på Målia kl. 13.00. 

Programmet innendørs er som følger:

  • Styreleder Ingeborg Nordlund ønsker velkommen og presenterer prosjektet og alle samarbeidspartnerne som har vært med å virkeliggjøre dette
  • Tor Karseth har med seg gitaren sin og tar noen sanger som passer til anledningen
  • Snorklipping og tale ved ordfører Marte Larsen Tønseth
  • Vang skolekorps sin leder av Måliakomiteen, Kari Svelle Reistad, sier noen ord om hva dette betyr for dem som vertskap
  • Storbandet i Vang skolekorps spiller
     

Utendørs blir det mulighet for å prøve ei trugeløype med Turbo-poster. HHT har med truger til utlån. Disse kan brukes i hele åpningstiden til Målia (kl.11.00-15.00). Cirka kl.13.30 kommer Turbo på besøk og han vil gjerne danse Turbo-dansen og håper at mange blir med! 

Løten kommune har bidratt økonomisk med 250 000 kroner. 

Alle som ønsker å komme til Målia denne søndagen må gå dit på ski. Målia er jo selve knutepunktet på Hedmarksvidda og fra Budor er det cirka fem km.