- Jeg føler at Løten er et trygt sted og at ungen vår kommer til å få det fint her, med en fin hverdag. Vi har kanskje litt andre muligheter her enn om vi skulle bodd i Hamar. Det er litt annerledes tempo her, ting er litt roligere og det er mer plass å boltre seg på, sier Sunniva Pritzlaff Hansen. 

Sammen med ektemannen har hun kjøpt seg stort hus med hage. Bjørn-Erik gleder seg til å kunne drive med ting utenfor huset og setter stor pris på at det ikke er særlig bråkete. 

- Vi verdsetter det rolige, vi trenger ikke å bo i byen, sier Sunniva. 

Ønsker å være en god lærer

Både Sunniva og Bjørn-Erik er lærere på barneskole. Sunniva jobber på Ådalsbruk, mens Bjørn-Erik er lærer på Jønsrud. Sunniva skriver på masteroppgaven sin nå, men med mange år som assistent i barnehage og skole har hun fått jobb allerede før utdanningen var ferdig. 

- Jeg har alltid trivdes med å jobbe med barn og unge. Jeg synes det er et viktig yrke, å veilede og hjelpe barn og unge til viktige valg i livet. Det er et stort ansvar, sier Bjørn-Erik.

Sunniva er enig. 

- Hverdagen med barn er aldri lik. Motivasjonen min er at jeg liker å jobbe med barn. Da jeg gikk på skolen hadde jeg gode lærere som forbilder og nå ønsker jeg å være en god lærer selv, smiler hun. 

De trekker fram de gode turmulighetene rundt skolene som en stor fordel med Løten-skolene. 

- Vi har uteskole minst en gang i uka, forteller Bjørn-Erik. 

De har jobbet på små skoler tidligere og trives veldig godt med dette. 

- Jønsrud er en liten skole og man blir kjent med alle elever og ansatte. Det skaper en sterkere kjerne. Jeg er er veldig fornøyd med både kollegaer, rektor, elever og arbeidsplassen, sier Bjørn-Erik.

dame og mann på krykker foran skolebygning

Ønsker flere møtepunkter for unge voksne

Etter å ha bodd i leilighet i Hamar har de nå stort hus i Løten. De bor midt imellom begges jobber og synes det er perfekt.

- Vi ble lei reisevegen fra Hamar, smiler de.

De synes det var gunstigere boligpriser i Løten og trekker fram at det ikke er langt til Hamar om de skulle trenge noe spesielt. 

- Alt vi trenger til hverdags har vi jo her i Løten, sier Bjørn-Erik og trekker fram gode matbutikker og koselige Løten nærstasjon. 

Sunniva savner litt muligheten til å kunne dra på kafé, samt flere spisesteder å velge mellom. De ønsker seg begge to en møteplass hvor de kan treffe flere unge å gjøre ting med. 

- For eksempel en møteplass hvor man kunne drevet med flere ulike ting, som paintball, biljard og bowling. Et sted ungdom og unge voksne kan møtes, sier Bjørn-Erik. 

Etter at han flyttet hit har han blitt overrasket over hvor sammensveiset folk er.

- Folk er hyggelige og sier hei. Det er ålreit, smiler han. 

De har bodd her siden november og er godt i gang med å bo seg inn og pusse opp litt. De setter pris på å ha fin natur, fiske- og turmuligheter like i nærheten, og har fått med seg at det er mye å finne på for barn her. 

De har også noen tanker om hva som skal til for at unge folk skal flytte til Løten.

- For å få flere unge tilflyttere er arbeidsplasser vesentlig. Jeg har snakket med flere venner som med tid og stunder vil bo i et hus hvor det ikke er så dyrt og at man ikke har så mange folk tett på. Det får man i Løten. Jeg trives godt med å se ut av vinduet hjemme og kunne se langt uten å bli stoppet av en blokk eller noe slikt, avslutter Bjørn-Erik. 

dame som skriver på tavla. Mann står bak og ser på