- For de som bruker vegen som arbeidsveg så betyr dette veldig mye. Dette er noe helt konkret som avhjelper folk i hverdagen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. 

Han snakker om bommen langs gamle riksveg 3. Regjeringen har bevilget 120 millioner kroner for at denne vegen skal forbli bomfri også i 2024. Ordningen med halv takst i forhold til det vedtatte på den nye riksvegen blir også opprettholdt. 

- Løten kommune har vært veldig på og Marte har jobbet for dette. Derfor var det veldig fint å starte dagen her, smiler Slagsvold Vedum og tar en bit marsipankake. 

Han var på budsjettforhandlinger forrige uke og etter en liten kamp fikk han gjennom bompengefri sideveg i Løten. 

- Det betyr veldig mye for lokalbefolkningen. Det er cirka 3000 som pendler ut av kommunen på jobb og 900 som pendler inn, opplyser ordfører Marte Larsen Tønseth. 

stor gjeng med politikere sammen med finansministeren

Synnøve Fjærgård fra Arbeiderpartiet og Helle Jordbræk fra Fremskrittspartiet hadde tatt turen til Myklegard og var glade for nyheten. 

- Dette er veldig bra, sier Fjærgård og Jordbræk.

God morgen Norge

Finansministeren og Løtens ordfører delte nyheten direkte på God morgen Norge på TV2. Her fikk Marte i tillegg snakket litt om hvordan det er å drive valgkamp nå ei uke før valget. Hun roser sin partileder for hans gode råd og jordnære væremåte.

- Trygve er et kjempeforbilde for meg. Jeg kan ringe han og han gir meg gode råd. I tillegg var det ekstra hyggelig å gå rundt med han på pultost- og akevittdagene i helga. Det er så fint at vi folkevalgte kan gå rundt og snakke med folk, sier Marte. 

to som blir intervjua av tv