I morgen, 3. juni klokken 12, inviteres alle til åpen vernissage til utstillingen «UKRAINA LEVER» på galleri Rømma i Løten. Ordfører Marte Larsen Tønseth klipper snora. Det vil bli servert noe godt i glasset, og en smakebit av ukrainske kaker. Det blir ukrainsk musikk, foredrag, performance på scena og presentasjon av kunstnerne.

Bilde av galleri-låven med "Ukraina Lever"-plakat. Galleri på låven

I den 165 år gamle låven med nesten 7 meter høye vegger kan du se verkene til kunstnerne som nå oppholder seg på Rømma, men som til vanlig bor i Ukraina, eller har familie som bor eller kjemper der i krigen nå.

- Meget sterke inntrykk

- Historiene kunstnerne forteller er meget sterke - denne utstillingen vil utvilsomt gi sterke inntrykk. Målet er å gi publikum en emosjonelle opplevelse ved å formidle ferske kunstuttrykk fra utøvere som kjenner situasjonen på kroppen. Kanskje kan dette bidra til å nyansere fortellingene om krigen på TV og i aviser? spør eier av galleriet Kristin Solberg.  

Trykk her for veibeskrivelse til galleriet

Kunstnerne fra Ukraina går på en sti på gården. Invitert til Utenriksdeartementet

Ukrainske flyktninger og elever fra ungdoms - og videregående skoler i Løten-regionen vil inviteres til omvisning i galleriet i perioden frem til 2. juli.

De 6 ukrainske kunstnerne som nå bor på Rømma er invitert til Utenriksdepartementet på lunsj og omvisning på Munchmuseet og Nasjonalmuseet.