HøstPULSE er et samarbeid mellom Løten skolekorps og Løten kulturskole. Med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Norec og Norsk Musikkråd inviterer de til tre dager fullspekket med lek og moro. 

- Dette blir kjempebra, smiler leder i Løten skolekorps, Ann-Kristin Skjeflo. Hun gløder av engasjement og forteller at tilbudet er godt mottatt og at flere allerede har meldt seg på. 

- Vi ønsker både de med og de uten korpsbakgrunn velkommen, for her trengs ingen forkunnskaper. Vi tilpasser til hvert enkelt barn, sier hun. 

Kreativ ferie

Ferietilbudet vil ha både lokale og eksterne bidragsytere. De kommer tre instruktører fra Norges Musikkorps Forbund, det er tre lokale pedagoger, ungdomspraktikanter og til og med et eget trivselsteam. Det er i tillegg mange frivillige i sving for å få dekket alle oppgaver og ansvarsområder. 

- Vi håper at deltakerne går tilbake til skolegården og har noe fint å fortelle om, sier Skjeflo, som er opptatt av at alle skal ha noe gøy å finne på i ferien, uten at det trenger å koste noe. 

- HøstPULSE er for alle som vil gjøre noe gøy i ferien. Det blir lek, spilling, synging og dansing, sier Ola Røndahl, dirigent i skolekorpset og lærer i kulturskolen.

Både Skjeflo og Røndahl har vært på seminar for å lære om opplegget og der hadde de det gøy og ble motivert. De er veldig glade for at Løten, som en av få kommuner i landet, har fått tilsagn om midler til HøstPULSE for tre år. 

- Det blir første HøstPULSE her i distriktet, men det har vært et prosjekt siden 2015, opplyser Skjeflo. 

Ordfører Marte Larsen Tønseth roser initiativet og skulle selv ønske hun var i målgruppa.

- Å fylle tida i skoleferier er utfordrende for mange og da er dette et fint tilbud for å få møtt andre barn og unge i Løten, og at man får utfolde seg kreativt. Jeg skulle ønske jeg gikk i 10.klasse jeg, smiler ordføreren, før hun lover å komme på avslutningsforestillingen i kinoen.

Alt om HøstPULSE

HøstPULSE er for alle fra 1. til 10.trinn. det er gratis å delta og du trenger ingen forkunnskaper. Det eneste du trenger er lyst til å ha det gøy i høstferien.

HøstPULSE foregår på Løten ungdomsskole mandag 9. til onsdag 11.oktober fra kl. 09.00-16.00 med avslutningskonsert i Løten kino onsdag 11. oktober kl. 15. 00. Måltider de tre dagene er inkludert. Påmeldingsfristen er 15. september. 

Meld deg på digitalt her

Det er også mulig å sende inn påmeldingsskjema til Løten skolekorps på e-post. 

Barn i Løten prioriteres, men er det ledige plasser så kan barn fra andre kommuner få plass.

tre blide mennesker, ei dame med en mann på hver side

Instruktørene som kommer til Løten: Odd-Erik Nordberg, Beret Stølen og Thulani Maluleka.