Rammen kunne ikke passet et hundekjørende friluftselskende par bedre. Massevis av snø på Vesl-Svaen, familie og venner og dagen for å bli mann og kone. Jørgen og Irene, som begge er ambulansearbeidere, ble mann og kone på datoen 11.3. Noe de bør kunne huske, med tanke på yrket sitt. 

-Det var en magisk opplevelse i flotte omgivelser i Løten. Vesl-Svaen og Hedmarksvidda i klart vær, sol og vindstille kan jo ikke bli bedre, sier ordfører Marte Larsen Tønseth.

Hun foretar mange vielser og dette var andre gangen på Hedmarksvidda.

Ordfører og mann og kone
Foto: Valstad Photography

-Jeg har nå hatt cirka 45 vielser og det er store variasjoner og alt er helt riktig å gjøre. Men denne seremonien viser virkelig hvilket mulighetsrom som er. Det er stort å være en del av brudeparets store dag og jeg ønsker å være med å legge til rette for at dagen skal bli som ønsket. 

Mann, kone og hunder
Foto: Valstad Photography

Det var et sprekt brudepar med interesse for hundekjøring og natur som valgte å kjøre hundespann fra Mattisrud og opp til Vesl-Svaen denne lørdagen. 

- Det er så flott at rammene rundt en borgerlig vielse kan skapes slik brudeparet ønsker. Det ligger store muligheter i en seremoni og det viktigste for meg som vigsler er at brudeparet får den opplevelsen en selv ønsker, sier ordføreren, før hun legger til:

- Jeg må innrømme at tårene kom når brudeparet ankom Vesl-Svaen med hvert sitt hundespann og når alt klaffer. 

To hundespann
Foto: Valstad Photography